Τσούχτρες: Σε ποιες ελληνικές παραλίες έχουν εμφανιστεί – Προσοχή στους Νέους Πόρους

Τα τελευταία χρόνια ο Κορινθιακός και ο Πατραϊκός κόλπος αντιμετώπισαν τεράστιο πρόβλημα με τις τσούχτρες που έκαναν την εμφάνιση της.

 
Μάλιστα δεν ήταν λίγες φορές που οι λουόμενοι κατέφυγαν σε ακραίες λύσεις, όπως το να κολυμπούν φορώντας στολή… δύτη, προκειμένου να αποφύγουν τα τσιμπήματα.

Το πού υπάρχει πρόβλημα φέτος μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα κανείς με σχετική εφαρμογή που διαθέτει η Google και δείχνει τις παραλίες στις οποίες έχουν εμφανιστεί οι τσούχτρες καθώς και τι είδος τσούχτρας εμφανίστηκε.

Σύμφωνα με τον χάρτη, τσούχτρες έχουν εντοπιστεί, μεταξύ άλλων, στην παραλία Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη, στην Κανταρέ της Κορίνθου, σε Αναυρο, Λύρη και Κριθάρια Μαγνησίας, στην παραλία Νέοι Πόροι Πιερίας, στην παραλία Ναυάγιο Επανομής αλλά και στα Πυργαδίκια Χαλικιδικής.

Τι να κάνετε για να προστατευτείτε από τις τσούχτρες

Απομακρύνετε τυχόν κολλημένα πλοκάμια από το σώμα σας. Προσοχή, όμως, όχι με γυμνά χέρια, καθώς θα μεταφέρετε τον ερεθισμό εκεί.
Ξεπλύνετε το σημείο που σας τσίμπησε η τσούχτρα με θαλασσινό νερό. Ποτέ μη βάζετε γλυκό νερό, καθώς ενδέχεται να ενεργοποιήσει κεντριά που έχουν μείνει στο δέρμα.
Μην πιέζετε το σημείο του τσιμπήματος.
Τοποθετήστε κομπρέσες για να περιοριστεί ο ερεθισμός,
Βάλτε κρέμα με κορτιζόνη.
Εάν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν, κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο φαρμακείο, καθώς μπορεί να χρειάζεστε ένεση κορτιζόνης.

Πηγή: reader.gr