Βαλεντίν: Το μυστήριο με τη θεία και την μητέρα της μικρής -Πληροφορίες για τεστ DNA και στον πατέρα

Με τον πατέρα της μικρής Βαλεντίν, Αμπλεκά, να έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις και να έχει πει ψέμματα, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, παρά τον εντοπισμό του 7χρονου κοριτσιού στη Γαλλία, συνεχίζουν την έρευνα θέλοντας να ρίξουν φως στις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης.

Την κατάσταση φαίνεται να έχει περιπλέξει ακόμα περισσότερο η εμφάνιση μίας γυναίκας η οποία βρίσκεται στη Γαλλία και ισχυρίστηκε χθες ότι είναι η μητέρα της Βαλεντίν, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήτα εκείνη που έστειλε συγγενικό της πρόσωπο στην Αθήνα ώστε να παραλάβει το παιδί.

Με βάση τα παραπάνω, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές θα προχωρήσουν σε εξέταση DNA προκειμένου να διαπιστώσουν τόσο αν ο Αμπλεκά όσο και η γυναίκα που εμφανίστηκε είναι οι βιολογικοί γονείς της Βαλεντίν.
Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του κοριτσιού ισχυριζόταν ότι η μητέρα της είναι νεκρή. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, ο Αμπλεκά ισχυρίστηκε τελικά ότι είχε ταξιδέψει τον Μάρτιο του 2019 στη Γαλλία όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα της Βαλεντίν με εκείνη να της ζητά και να κανονίζει να μεταφερθεί το παιδί στη χώρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αμπλεκά εξήγησε για την μητέρα ότι αρχικά δεν γνώριζε αν ζει. «Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 19 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι. Το παιδί ταξίδεψε στις 21/12 με διαβατήριο άλλου παιδιού, δεν το πήγα ο ίδιος στο αεροδρόμιο αλλά φίλη μου και σήμερα το πρωί στη συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης η γυναίκα διπλά στο παιδί ήταν η μητέρα του, με την οποία δεν είμαστε παντρεμένοι. Το παιδί γεννήθηκε στο Κόγκο και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε. Ήρθαμε στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και με βάρκα στη χώρα μας», φέρεται να είπε ο πατέρας της Βαλεντίν.

Πώς εμφανίστηκε η γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της Βαλεντίν
Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τετάρτης εμφανίστηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι ένας άνδρας, είπε πως είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί την μητέρα της μικρής Βαλεντίν. Αμέσως ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα του Saint Etienne κοντά στην Λυών όπου διαμένει με την θεία της η 7χρονη Βαλεντίν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί προσήγαγαν μια γυναίκα που βρέθηκε στο σπίτι που διαμένει η μικρή και ισχυρίστηκε πως είναι η μητέρα του παιδιού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα ήταν εκείνη τελικά που ήρθε στη Αθήνα τον Δεκέμβριο προκειμένου να πάρει την Βαλεντίν χρησιμοποιώντας ταυτότητα και το διαβατήριο της θείας του παιδιού, καθώς η ίδια βρίσκεται παράνομα στην Γαλλία, και χαρτιά ενός εκ των τριών παιδιών της θείας.

Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να ξεγελάσει τις αρχές στα αεροδρόμια Παρισιού και Αθηνών.

Μετά την μυστηριώδη εμφάνιση της γυναίκας, οι αστυνομικοί στην Αθήνα, ρώτησαν σχετικά τον πατέρα της Βαλεντίν για το εάν βρίσκεται τελικά στην ζωή η μητέρα του παιδιού. Δεν πήραν όμως κάποια απάντηση. Έτσι και προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ισχύει ο ισχυρισμός της γυναίκας ότι είναι η μητέρα του παιδιού ξεκίνησαν οι πληροφορίες ότι θα υποβληθούν σε εξετάσεις DNA.

Ο εντοπισμός της μικρής Βαλεντίν

Η μικρή Βαλεντίν εντοπίστηκε τελικά χθες από τις αρχές στη Λυών και είναι καλά στην υγεία της. Οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του παιδιού έπειτα από μία μαραθώνια κατάθεση του πατέρα. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, τις αρχές φαίνεται να βοήθησε το γεγονός ότι βρέθηκε πάνω στον πατέρα της μικρής Βαλεντίν ένα εισιτήριο για τη Γαλλία οπότε ήταν θέμα χρόνου να ομολογήσει πως το παιδί βρίσκεται στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη θεία της.

Χθες τελικά μετά την ομολογία του, ο πατέρας της Βαλεντίν, έδωσε τα στοιχεία της θείας και μετά από βιντεοκλήση, οι Αστυνομικοί βεβαιώθηκαν πού βρίσκεται η μικρή.

Ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης πριν απαγγελθούν κατηγορίες είδε, σύμφωνα με πληροφορίες, βιντεοκλήση του πατέρα με την μικρή, όπου το κοριτσάκι φαίνεται να δείχνει απόλυτα ευδιάθετο και ήρεμο. Σύμφωνα με τον πατέρα, όλο αυτό το διάστημα, μιλούσε κάθε μέρα με την κόρη του, αλλά από φόβο για τις νομικές συνέπειες αποφάσισε να δηλώσει εξαφάνιση.

Ο διάλογος της Βαλεντίν με τον πατέρα της και τους αστυνομικούς
«Εγώ έχω το παιδί. Είναι καλά. Είμαι συγγενής» φέρεται να είπε η θεία της μικρής σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha.

«Είσαι καλά Βαλεντίν; Με ποιους είσαι εκεί;» φέρεται να ρώτησαν οι αστυνομικοί τη μικρή και εκείνη να απάντησε: «Είμαι καλά, είμαι με τη θεία μου».

Οι Αστυνομικοί, ζήτησαν από τον πατέρα της Βαλεντίν να μιλήσει μαζί της ώστε να βεβαιωθούν ότι είναι καλά.

«Τι κάνεις Βαλεντίν; Είσαι καλά;» φέρεται να ρώτησε ο πατέρας τη μικρή και εκείνη να απάντησε: «Ναι μπαμπά, είμαι καλά».

«Ποιος είμαι εγώ;» συνέχισε ο μπαμπάς και η μικρή απάντησε: «Είσαι ο μπαμπάς μου».

«Θα σε δω σύντομα, σε αγαπώ» φέρεται να είπε ο πατέρας. «Και εγώ σε αγαπώ» απάντησε η Βαλεντίν.

Για τι κατηγορείται ο πατέρας
Ο Εισαγγελέας απήγγειλε κακουργηματικού βαθμού κατηγορία στον πατέρα της Βαλεντίν. Ο πατέρας της μικρής, καθώς και ένας ακόμη άντρας, κατηγορούνται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος τους. Επιπλέον οι δύο αλλοδαποί είναι αντιμέτωποι και με τις πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

Πηγή: iefimerida.gr