Ζωή στις γειτονιές της Λάρισας και μετά τα μεσάνυχτα

Φώτο: Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

Εντυπωσιακή είναι η απήχηση που βρίσκουν, από τους Λαρισαίους, οι νέοι χώροι των πολυμορφικών γηπέδων (πολυγήπεδα), που δημιούργησε ο Δήμος Λαρισαίων σε πλατείες και πάρκα της πόλης.

 
Κατακλύζονται από νέους, κυρίως τις βραδινές ώρες, καθώς έχουν την ιδιαιτερότητα να φωτίζονται αποτελώντας ένα νέο στοιχείο στην πόλη, το οποίο, σύμφωνα με τον εμπνευστή τους αντιδήμαρχο κ. Αθανάσιο Αδαμόπουλο, στηρίχθηκε στα πρότυπα αθλητικών χώρων κολεγίων, υψηλών προδιαγραφών, ενώ συναντάται συχνά και σε πόλεις των σκανδιναβικών χωρών.

Τα πολυγήπεδεα -έχουν κατασκευαστεί τρία στο σύνολό τους- άλλαξαν άρδην την εικόνα των πάρκων και των πλατειών της πόλης, που αρχίζουν να παίρνουν ζωή τα βράδια, εκεί όπου άλλοτε κυριαρχούσε το σκοτάδι.

Παράλληλα αναπτύσσεται σταδιακά, το βραδινό παιχνίδι, το οποίο κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

«Τα πολυγήπεδα εντάσσονται σε μια νέα φιλοσοφία που στοχεύει να εδραιώσει στην πόλη ο Δήμος Λαρισαίων και αφορά στην ανάπτυξη του ελεύθερου αθλητισμού και του δημιουργικού παιχνιδιού.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία ανάλογων υποδομών, οι οποίες αποτελούν τη βάση της ανάπτυξης και της καλλιέργειας αυτής της φιλοσοφίας.

Στην ίδια βάση, στηρίζονται και οι νέες πολυμορφικές παιδικές χαρές, που εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών και διαθέτουν τα στοιχεία για ένα δημιουργικό παιχνίδι…» δηλώνει στην «Ε» ο κ. Αδαμόπουλος, ο οποίος σημειώνει ότι ο Δήμος Λαρισαίων προχωρά άμεσα και στη δημιουργία τριών νέων πολυγηπέδων.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι: «Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες δημιουργίας ενός νέου πολυγηπέδου στη συνοικία του Αγίου Θωμά, κοντά στις Εργατικές Κατοικίες και θα ακολουθήσει η δημιουργία άλλων δύο, στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου και στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, κοντά στο 33ο Δημοτικό Σχολείο».

Τέλος, ο αντιδήμαρχος απευθύνει θερμή παράκληση προς τους πολίτες να σέβονται και να προστατεύουν αυτούς τους χώρους, σημειώνοντας τα εξής: «Αν αντιληφθούν παραβατικές συμπεριφορές ατόμων, που προκαλούν φθορές, ας επικοινωνήσουν με την Αστυνομία ή με τον Δήμο Λαρισαίων».

Τα τρία πολυγήπεδα, που έχουν δοθεί προς χρήση στους πολίτες, βρίσκονται στην πλατεία της Εργατικής Πρωτομαγιάς (στον Προφήτη Ηλία), στην Τούμπα και στο «Πάρκο των Χρωμάτων» (Χατζηχαλάρ).

Οι διαστάσεις τους είναι 12Χ20, και μπορούν να υποστηρίξουν τρία αθλήματα: ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου των έξι πολυγηπέδων ανέρχεται στις 560.000 ευρώ.

ΓΗΠΕΔΑ «SKATE»

Αντίστοιχα, την ίδια απήχηση βρήκε και το νέο επίσης φωτιζόμενο γήπεδο «skate», που βρίσκεται στο «Πάρκο των Χρωμάτων» (Χατζηχαλάρ). Οι φίλοι του αθλήματος συγκεντρώνονται κάθε βράδυ, με τις τροχοσανίδες τους ανά χείρας, και επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ.

Στον ίδιο χώρο συγκεντρώνονται και πολλές παρέες εφήβων και νέων, προκειμένου να παρακολουθήσουν το υπέροχο θέαμα, με τις εντυπωσιακές φιγούρες στον αέρα, που προσφέρουν οι τολμηροί αθλητές του «skate».

Αλλά γήπεδα «skate» στη Λάρισα, βρίσκονται στο πάρκο του Αλκαζάρ, στην πλατεία Νεράιδας και στο Αισθητικό Αλσος.

Πηγή: Λένα Κισσάβου, Φώτο: Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (εφημερίδα Ελευθερία)