14-15/9 – Με Πυξ Λαξ και Τσολιά της Ελληνοφρένειας το φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα

Στις 14 και 15 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» θα ταξιδέψουν στη Λάρισα, στην Κοίτη Πηνειού, σε ένα διήμερο με πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.

 
Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεχωρίζει την πρώτη μέρα, η συζήτηση στην κεντρική σκηνή με θέμα «Ατομική ελευθερία, μύθοι και πραγματικότητα. Το παράδειγμα της τοξικοεξάρτησης», αναδεικνύοντας ζητήματα με αφορμή και τη λειτουργία των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης.

14/9 – Ξεχωρίζει επίσης η συναυλία – stand up comedy με τον «Τσολιά εν δε τσόλια μπαντ».

Τη δεύτερη μέρα ξεχωρίζει η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο. Ακόμα, θα παρουσιαστεί μουσικό και αφηγηματικό αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

15/9 – Η βραδιά θα κλείσει με τη μεγάλη συναυλία των «Πυξ Λαξ».

Στο Φεστιβάλ θα λειτουργεί και τις δυο μέρες χώρος δραστηριοτήτων, με συναυλίες ερασιτεχνικών σχημάτων την πρώτη μέρα και επίδειξη μαχητικών αθλημάτων τη δεύτερη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ιδιαίτερη θέση θα έχει:

Το Στέκι των μαθητών, όπου θα λειτουργούν escape room και θεματική έκθεση για το σημερινό σχολείο και την πρόταση του ΚΚΕ για το ενιαίο 12χρονο σχολείο Γενικής Παιδείας.

Το Στέκι των φοιτητών, όπου θα παρουσιαστεί έκθεση για τη συμβολή της ΚΝΕ στην οργάνωση του φοιτητικού κινήματος.

Το Στέκι εργαζομένων και κατάρτισης, όπου θα παρουσιαστούν έκθεση σε μορφή comic με θέμα «Working Dead» και συλλογική εργασία από ομάδα της ΚΝΕ για τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό.

Τέλος, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν κεντρική έκθεση με θέμα «100 χρόνια Κομμουνιστής Διεθνούς», Στέκι γυναικών και Παιδότοπος.

Πηγή: rizospastis.gr