5 & 6/10 – «Οι καρέκλες» του Ιονέσκο στο Θέατρο Τεχνών Λάρισας

«Οι καρέκλες» του Ιονέσκο στο Θέατρο Τεχνών Λάρισας (Τ. Βελησσαρίου και Πηνειού 9)

Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ.

* Βραβείο Διεθνούς Θεατρικού Ρεπερτορίου 2018
* Βραβείο σκηνοθεσίας στο Γάλλο σκηνοθέτη Ζαν – Πωλ Ντενιζόν, επί σειρά ετών βασικό συνεργάτη του Πήτερ Μπουκ.
* Βραβείο ερμηνειών στους ηθοποιούς Γιάννη Σταματίου και Ελένη Παπαχριστοπούλου.

Για το έργο: «Οι καρέκλες» θεωρούνται το αριστούργημα του Ιονέσκο. Έχει συγκαταλεχτεί στα σπουδαιότερα δραματουργικά έργα του εικοστού αιώνα.
Στα δυο γεροντάκια που αγαπιούνται μέχρι το τέλος της ζωής τους και ζουν λησμονημένα σ’ ένα νησί, ο Ιονέσκο μάς αποκαλύπτει μ’ ένα κωμικό τρόπο όλα τα ζητήματα που αφορούν τον σύγχρονο άνθρωπο και παράλληλα τη δύναμη της αγάπης και των ανθρωπίνων σχέσεων μπροστά στην κρίση και το «Μηδέν».
Ένα κωμικό και ταυτόχρονα βαθύ έργο, τρομακτικά ανθρώπινο, σ’ ένα ζωντανό κι ευαίσθητο θέαμα.
Χαρακτηρίστηκε από τους πιο έγκυρους κριτικούς θεάτρου: «αριστουργηματική», «απολαυστική», «μοναδική» «για διεθνή σκηνή».( Κ. Μπούρας, Λ. Πολενάκης, Π. Κοροβέσης).
Μια παράσταση – έκπληξη, μεγάλο μάθημα υποκριτικής και σεβασμού στο θέατρο και στη διακονία του. Η παράσταση είναι σκηνοθετημένη από τον Ζαν-Πωλ Ντενιζόν, ηθοποιό και συνεργάτη του Πήτερ Μπρουκ. Στον θίασο του μεγάλου θεατρανθρώπου ο Ντενιζόν συνεργάστηκε με τον έλληνα ηθοποιό Γιάννη Σταματίου που παίζει τον Γέρο στις «Καρέκλες» μαζί με τη σπουδαία ηθοποιό και θεατρολόγο με ευρωπαϊκές σπουδές Ελένη Παπαχριστοπούλου που έχει μεταφράσει το έργο εξαίσια.
Μια παράσταση λιτή και συνάμα συγκλονιστική χωρίς εντυπωσιασμούς αλλά καίρια και ουσιαστική. Αλήθεια, έπαψε πλέον το υπουργείο Παιδείας, έστω και με επισκέψεις στο θέατρο, να μυεί τα παιδιά και στη θεατρική μέθη; Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ («ΤΑΝΕΑ», 26/04/2018)
Ακολούθησε η βράβευσή της και παίχτηκε στην Αθήνα στο θέατρο Εκστάν για τρίτη συνεχή χρονιά. Σκηνικά-Κοστούμια: ΜπέτυΛυρίτη

Εισιτήρια:12€, 8€ (φοιτητές, άνεργοι) Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά

Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ.