Μουσικό φεστιβάλ απαγόρευσε τα κινητά τηλέφωνα

1105

Οι διοργανωτές μουσικού φεστιβάλ στη Σκωτία πήραν το δραστικό βήμα να απαγορεύσουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων, ώστε το κοινό να μπορεί να «απολαύσει τη στιγμή».

 
Οι θεατές του «FLY Open Air Festival», που διοργανώθηκε στο Εδιμβούργο στις 18 – 19 Μαΐου, κλήθηκαν να κλειδώσουν τα τηλέφωνά τους σε ειδικά ντουλάπια ασφαλείας κατά την είσοδό τους στο χώρο του φεστιβάλ, σε πάρκο στο κέντρο του Εδιμβούργου.

Ενώ πολλοί μπορεί να δυσαρεστήθηκαν στην ιδέα μιας συναυλίας χωρίς Instagram, ο διευθυντής του φεστιβάλ, Τομ Κέτλεϊ ανέφερε ότι δεν μπορεί να απολαύσει κάποιος μία συναυλία πραγματικά μέσα από μια οθόνη.

«Δεν θα πάτε στο κινηματογράφο και θα παρακολουθήσετε την ταινία μέσω του τηλεφώνου σας, οπότε δεν βλέπω να υπάρχει διαφορά» ανέφερε. «Η dance μουσική γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στην κουλτούρα της νεολαίας και όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι εξαρτώνται από τα τηλέφωνά τους» πρόσθεσε.

📵 Live in the moment 📵Our Boiler Room stage at FLY Open Air will have a strict no phones policy. Info in comments section below.⚔️www.flyopenair.co.uk ⚔️FLY Open Air Festival | Hopetoun House 2019

Δημοσιεύτηκε από FLY Open Air στις Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019

Ενώ κάποιοι μπορεί να αισθάνθηκαν ότι το μέτρο ήταν υπερβολικό, ο Κέτλεϊ το είδε ως τη μοναδική λύση σε ένα αυξανόμενο πρόβλημα.

Ήταν η πρώτη φορά που στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύθηκαν κινητά τηλέφωνα σε μουσικό φεστιβάλ.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Halsey πρόσφατα κάλεσε τους θαυμαστές να μην χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους σε συναυλία της στη Μινεάπολη, όπου θα τραγουδούσε ζωντανά για πρώτη φορά το νέο της τραγούδι «Nightmare» και θα μετέδιδε ζωντανά το σόου στο YouTube.

Πηγή: reader.gr