Τάμτα: Δες την πρώτη πρόβα της στην σκηνή της Eurovision! (φώτο-video)

Στην τελική ευθεία για τη μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού τραγουδιού μπαίνουν οι φανατικοί και οι συμμετέχοντες. Οι δύο ημιτελικοί της Eurovision θα λάβουν χώρα στις 14 και 16 Μαΐου στο Τελ Αβίβ, όπου οι χώρες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να διεκδικήσουν μία θέση στον τελικό. 20 διαγωνιζόμενοι θα περάσουν στη βραδιά της 18ης Μαΐου, όπου θα συναντήσουν τις αποκαλούμενες Big 5 (Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία) αλλά και τον περσινό νικητή, το Ισραήλ, που θα βρίσκονται ήδη σε αυτή τη φάση.

 
Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν οι επίσημες πρόβες, με τους διαγωνιζόμενους να ανεβαίνουν στο stage ακριβώς όπως θα εμφανιστούν στους ημιτελικούς. Η Τάμτα, που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο με το κομμάτι «Replay», έκανε την πρώτη της δοκιμαστική στις 10.00 και έκλεψε τις εντυπώσεις.

Όπως αναφέρεται στο ogaegreece, η Τάμτα εμφανίζεται στην σκηνή φορώντας μαύρο σακάκι και μαύρες μπότες, που καλύπτουν σχεδόν όλο της το πόδι. Πλαισιώνεται από 4 χορευτές, που επίσης φοράνε μαύρα ρούχα και μαύρα καπέλα. Στο δεύτερο ρεφρέν του τραγουδιού οι χορευτές βγάζουν το σακάκι που φοράει και εκείνη μένει με ένα φόρεμα κοντό, με ασημί κρόσσια/κρυστάλλους. Αυτό φαίνεται και το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της χορογραφίας. Σε όλο το τραγούδι υπάρχει χορογραφία και κάποιες κινήσεις είναι παρόμοιες με αυτές στο βιντεοκλίπ. Γύρω από την Τάμτα υπάρχουν 6 κολώνες φωτισμένες σε άσπρο χρώμα που κατά τη διάρκεια του τραγουδιού τις διαπερνούν μπλε γραμμές. Ανάμεσά τους εμφανίζονται οι χορευτές που την πλαισιώνουν. Τα γραφικά στην LED οθόνη είναι κυρίως γραμμικά σχέδια σε κόκκινο, άσπρο και μοβ χρωματισμό τα οποία ξεκινούν από την οθόνη πίσω και συνεχίζουν και στο πάτωμα. Ο τίτλος «Replay» που επαναλαμβάνεται τρεις φορές στο ρεφρέν, δείχνει την Τάμτα να κάνει τρεις φορές την ίδια κίνηση. Σκηνοθετικά φαίνεται πολύ ωραίο και συγχρονισμένο. Η χορογραφία τελειώνει με τους χορευτές ξαπλωμένους στο πάτωμα.

Η δεύτερη πρόβα της Τάμτα έχει οριστεί για την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 10.00 και θα έχει διάρκεια 20 λεπτών.

Πηγή: tlife.gr